Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου απέκτησαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά τις πρώτες αναμετρήσεις των ημιτελικών.
Η Ένωση επικράτησε με 2-1 του Άρη σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, του οποίου το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καθυστέρηση 25 λεπτών. Τα τέρματα των γηπεδούχων τα πέτυχαν οι Μάνταλος (8') και Βράνιες (57'), ενώ το γκολ με το οποίο ισοφάρισε ο Άρης το σημείωσε με πέναλτι ο Μπρούνο Γκάμα στο 11'.
Με 10 παίκτες αγωνίστηκε από το 50ο λεπτό η ομάδα του Ένινγκ, καθώς ο Ματίγια αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμά του στον Λιβάγια.
Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 3-2. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εκπληκτικά το παιχνίδι και αφού προηγήθηκαν με 0-1 στο 3′ με την κοντινή προβολή του Χασάν, έφτασαν και στο 0-2 στο 8′ με το αυτογκόλ του Ελ Καντουρί μετά από σέντρα του Τσιμίκα. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να αντιδράσουν και αφού μείωσαν σε 1-2 με τον Πέλκα στο 10′ ισοφάρισαν κιόλας δύο λεπτά αργότερα με τον Μίσιτς. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη στο 67′ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πέλκα.
Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννούλη στο 85’.
Οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 22 και 23 Απριλίου.